Er din virksomhed fremtidssikret?

Bytahedy

Er din virksomhed fremtidssikret?

Fremtiden vil udfordre virksomheder med traditionelle indtjeningsmodeller, der er forankret i industrisamfundets måde at tænke på, hvor fokus udelukkende var at udvikle og sælge sine varer for mere, end den kostede (også kaldt lineær økonomi).

Bæredygtighed var ikke på tale og grundlaget var en lineær økonomisk tankegang, hvor man blot forbrugte og smed ud. Denne tankegang har betydet, at vi idag står med menneskehedens største udfordring: Klimaet. Klimaet på kloden har taget alvorligt skade, og på trods af, at vi alle er blevet lidt mere bevidste om miljøproblematikken, forstår vi sket ikke konsekvenserne af vores fortsatte ødslen. Konsekvenserne bliver uoverskuelige og kloden behøver øjeblikkelig hjælp og handling, ellers går det helt galt (citat fra meteorologernes årlige globale konference).

Regulering
Fra den politiske side kræver det kontant regulering. Fra virksomhedernes side kræver det total omlægning. Og fra husholdningerne kræver det omtanke, adfærdsændringer og opbakning til bæredygtighed. Vi lever i det, eksperterne kalder for ‘den teknologiske stenalder’. Alt skal genopfindes og gentænkes. Det giver i princippet alle virksomheder helt nye muligheder, hvis man forstår at tænke bæredygtigt i alle facetter omkring virksomheden – lige fra produktudvikling til arbejdsform. Forbrugeren skal også tænke bæredygtigt – lige fra turen i supermarkedet til at forkorte brusebadet. Det hele handler om, at gå fra lineært til cirkulært.

Få mere for mindre
Vi skal finde nye materialer, nye produktionsmetoder og andre forbrugsmønstre. Udfordringen er spændende og processen fra den lineære til den cirkulære tankegang er fantastisk, når man oplever, hvor let og interessant det er, at skabe bæredygtighed i alt det, man gør. Det er egentligt bare at få gang i hjulene – der er ingen undskyldning. Der er ydermere god økonomi i det. Alle kan få mere af det gode for mindre! Det handler kun om at tænke sig om. Derudover kan Danmark klart udvide den førende position og derigennem skabe et betydeligt bedre økonomisk fundament – for Danmarks fremtidige velfærdsamfund. Vi kan leve af kreativitet, at finde de rigtige løsninger, produktionsmedtoder og processer, som andre lande skal implementere for at skabe klimamæssig balance i fremtiden – det er ren hjerneinnovation.

Etik og moral
Det er ikke så svært at blive bæredygtigt. Bare tag det første skrift, om end det er et lille skridt. Det skal komme fra toppen – det er topledelsen, der skal styre, kræve og skabe grundlaget for forandringen. Det er en stor ændring, der ligger foran mange virksomheder – at skabe en virksomhedskultur, der bygger på principperne indenfor CSR. Men resultaterne taler for sig selv i de virksomheder, der er kommet langt på det område. De oplever øget effektivitet, større engagement og bedre bundlinjer.
CSR er båret af etik og moral, og det er det helt fundamentale i processen, at topledelsen skaber grundlaget for bæredygtigheden, fordi man kan se nødvendigheden. Er det bare for at være med på bølgen og noget der på overfladen skal se godt ud, så lad hellere være. At skabe et godt omdømme kræver ærlige og åbne budskaber, og det kræver, at man kan stå inde for det man siger og gør – ellers vil det give bagslag i en sådan grad, at det alene kan lukke en virksomhed. Det skal altså komme fra hjertet, ind i hjernen og så sikre, at det bliver så stærkt, at det bliver åndeligt. Virksomheder uden et godt omdømme, baseret på det bæredygtige perspektiv, vil få det svært eller endda umuligt i fremtiden.

Få bestilt billetterne til denne fantastiske CSR-rejse, hvor der venter bedre resultater og frem for alt overlevelse.

About the author

tahedy administrator

1 Comment so far

En WordPress-kommentatorPosted on2:04 pm - jan 31, 2018

Hej, dette er en kommentar.
For at komme i gang med at moderere, redigere og slette kommentarer, skal du gå til kommentarskærmbilledet i kontrolpanelet.
Kommentaravatarer kommer fra Gravatar.

Leave a Reply